Vahvaa ja innovatiivista osaamista pitkäjänteisesti

Vuonna 1995 perustettu DA-Design Oy on yli kahden vuosikymmenen aikana kasvanut yli sata henkilöä työllistäväksi DA-Group -konserniksi, joka on ottanut teknologiaratkaisuillaan harppauksia kohti maailman kärkeä. DA-Group palvelee globaalisti asiakkaitaan teollisuuselektroniikan sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden sektoreilla. DA-Groupin päätoimipaikka on Forssassa ja toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kaarinassa.

DA-Design on vahvistanut vuosien mittaan toimintaansa järjestelmällisesti. Vuonna 2006 DA-Design osti mediatutkimuksen liiketoimintayksikön ja alkoi kehittää ja myydä mittalaitteita TV-katsojatutkimuksen käyttöön kansainvälisillä markkinoilla. Vuonna 2007 DA-Design vahvisti RF- ja mikroaaltoteknologiaosaamistaan avaruusprojekteihin hankkimalla Ylinen Electronics Oy:n.

Vuonna 2009 DA-Design laajensi liiketoimintaansa puolustussektorille ja keskittyi erityisosaajiensa avulla entistä tehokkaammin puolustusteollisuudelle räätälöityihin ratkaisuihin. Vuonna 2010 DA-Design hankki Finnelpro Oy:n ja alkoi monipuolistaa teollisuuden teknologia- ja tuotekehityspalveluja.

DA-Design laajensi vuonna 2014 toimintaansa elektroniikkavalmistuksessa, kun forssalainen elektroniikan valmistukseen ja kokoonpanoon erikoistunut Oy Nelcomp Ltd. siirtyi DA-Designin omistukseen. Yrityskauppa mahdollistaa elektroniikkalaitteiden kokonaisratkaisujen saumattoman tuottamisen asiakkaille. Koko tuotantoketju aina suunnittelusta laitevalmistukseen on yksissä käsissä. DA-Design osti myös monipuolisia testauspalveluja tuottavan Eleforss Oy:n. 

DA-Group -aputoiminimi rekisteröitiin vuonna 2014 kattamaan emoyhtiön DA-Design Oy:n ja sen tytäryhtiöiden toiminnot.

DA-Groupin toiminnan laajentumista ja tulevaisuuden pitkäjänteistä kasvua tukee vuoden 2015 lopulla tehty mittava toimitilainvestointi. Tarve toimitilojen laajentamiselle syntyi puolustus- ja avaruussektoreilla saavutettujen pitkäkestoisten laite- ja toimitussopimusten pohjalta. Nykyiset 25.000 neliön toimitilat mahdollistavat DA-Groupin suunnittelu- ja valmistustuotannon kapasiteetin merkittävän kasvun. Saman katon alla yhdistyy myös Nelcompin tuotantotilat sekä Eleforssin testaustilat.

DA-Group on ostanut osan Microsoftin mobiililaitteiden testaus- ja tuotekehityslaboratorioista mittalaitteineen Tampereella. Konsernin Tampereen toimipiste muutti helmikuussa 2017 Hermiaan Microsoftilta vapautuviin toimitiloihin, jotka koostuvat noin 2.000 neliön testauslaboratorio- ja toimistotiloista. Kaupan myötä DA-Group tarjoaa yrityksille akkreditoituja testauspalveluja eri alojen elektroniikkaratkaisuihin ja mobiilisovelluksiin. 

Vuoden 2018 alkuvuodesta DA-Group osti tarkkuusmekaniikan valmistajan HeViMet Oy:n. Yritys myös suunnittelee ja valmistaa huippuluokan ruiskupuristusmuotteja muoviteollisuuden tarpeisiin. Loppuvuodesta 2018 DA-Group osti helsinkiläisen Osakeyhtiö Surman. Surma on laivojen kokonaisvaltaiseen taistelunkestävyyteen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio ja on arvostettu toimija laajalti maailmalla sekä Suomessa erikoisalansa selvä johtaja.

Kesällä 2019 DA-Group osti oululaisen Creowave Filters Oy:n, jonka kanssa se oli aiemminkin tehnyt yhteistyötä elektroniikkavalmistuksessa. DA-Group tähtää kansainvälisille markkinoille matkapuhelinverkkojen mittauksissa tarvittavilla radiotaajuussuodattimillaan.


 
 

 
 
 

Hae

 
 

SOME