Logo [DA-Group']
 
 

avaruustilannekuvan muodostaminen

DA-Groupilla on yli neljännesvuosisadan kokemus kriittisistä avaruustoimituksista ja tutkateknologiasta. Tämä pitkä kokemus avaruusliiketoiminnasta yhdistettynä puolustukseen ja kansalliseen turvallisuuteen tekee DA-Groupista ainutlaatuisen toimijan avaruustilannekuvatutkatoimittajana. 

Tilannekuvaratkaisut

Avaruutta hyödyntävissä sotilas- ja puolustussovelluksissa osaamisemme kattaa järjestelmä- ja laitevalmiuksien kehittämisen, toimittamisen sekä ylläpidon. Esimerkkejä ratkaisuistamme:

kansalliNen turvallisuus

Asiakkaillamme on  korkeat turvallisuusvaatimukset, joiden vaatimusten mukaisesti kykenemme tuottamaan turvallisia järjestelmiä ja laitteita. Asiantuntijamme varmistavat ratkaisujen turvallisuuden, suorituskyvyn ja toimintavarmuuden kaikissa olosuhteissa. Toimintamme täyttää kansallisen turvallisuuskriteeristön (Katakri 2015) ja meillä on auditoidut turvatilat. DA-Groupilla on myös valmiudet toimia kansainvälisissä hankkeissa, jotka vaativat Facility Security Clearance (FSC) ja Personal Security Clearance (PSC) -todistukset. Yrityksen NATO NCAGE-koodi on A576G. 

 

eiscat-3d-tutkakentta-kuvitus18267281.jpg

AVARUUsTILANNEKUVATUTKA     


Avaruutta hyödyntävissä sotilas- ja puolustussovelluksissa osaamisemme kattaa järjestelmä- ja laitevalmiuksien kehittämisen, toimittamisen sekä ylläpidon.  DA-Groupilla on osaamista ja kyky toimittaa avaruuden tilannekuvaa. Tilannetietoisuutta voi muodostaa aktiivisesti tutkien avulla tai passiivisesti sähkömagneettista spektriä seuraamalla. Meillä on kyky tuottaa tilannekuvaa molemmilla menetelmillä. Esimerkkinä tutkalla tuotetusta tilannekuvan muodostamisesta on EISCAT 3D-tutka-asemat

DA-Group toimittaa vastaanotiin- ja lähetinyksiköt (First Stage Receiver Unit and Sub-Array Transmitter System). Vastaanottimiin sisältyvät mm. matalakohinaiset vahvistimet, analogia/digitaali muuntimet ja digitaalisen keilanmuodotusjärjestelmän ensimmäiset vaiheet. Vastaanottimet liittyvät jokaiseen EISCAT 3D -tutkajärjestelmän antenniin tutka-asemilla. Lähetinjärjestelmään sisältyy kokonaisteholtaan 5 megawatin RF-lähetin.

Vastaavalla tutkajärjestelmällä on mahdollista seurata useita satelliitteja samanaikaisesti. Näin voidaan muodostaa kokonaiskuvaa lentävistä ohjekteista tai satelliiteista kohteen yllä. 

 

da-kuvat12-isns-taustalla1408476025.jpg

häiriövapaa satelliittipaikannus


iSNS (Immunue Satellite Navigation System) on laite, joka poistaa paikkatietosignaaleista mahdollisen häirintälähetteen. iSNS tuottaa GNSS-paikannukseen tehokkaan häiriön suodatuksen laajalla alueella eri satelliittikanaville selviten useista samanaikaisista häirintälähetteistä rinnakkaisilla taajuuksilla. iSNS on yhteensopiva kaikkien GNSS-järjestelmien kanssa. 

Modulaarinen ja kustomoitava iSNS on suunniteltu puolustus- ja viranomaiskäyttöön maa-, meri- ja ilmasovelluksissa. Järjestelmän pieni koko mahdollistaa käytön kompakteissa alustoissa ja laite voidaan myös asentaa lisävarusteena olemassa olevaan kalustoon.

Häiriösuojatuilla satelliittinavigaatiojärjestelmillä, kuten iSNS-järjestelmällä, on käyttöä GNSS-häirinnän aiheuttamien uhkien lisääntyessä. iSNS-järjestelmän suorituskyky tarjoaa tehokkaan ratkaisun  lisääntyviin häiriö ja ongelmatilanteisiin. DA-Group valmistamaa Elbit Systemsin suunnitelemaa Immune Satellite Navigation System (iSNS) -järjestelmää.

 
 

Galileo PRS

DA-Group on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä valtuutettu Galileo PRS-vastaanottimien valmistajaksi. Euroopan Unionin Galileo-satelliittipaikannusjärjestelmä tuottaa viranomaiskäyttöön tarkoitettua ja säänneltyä palvelua (Public Regulated Service, PRS), jolla European Global Navigation Satellite Systems Agency (GSA) hallinnoi säänneltyä paikkatietopalvelua valtiollisille toimijoille ja viranomaistahoille.
 
Turvattu PRS-palvelu parantaa viranomaisten toimintavarmuutta normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa, jolloin tavanomaiset paikannusjärjestelmät voivat olla haavoittuvia. PRS-signaalin käytettävyys taataan myös ilmastohäiriöiden aikana, teknisen häirinnän kohdistuessa satelliittisignaaleihin sekä erilaisissa laajoissakin yhteiskunnallisissa häiriötilanteissa. PRS-signaalin vastaanottoa rajoitetaan salaamalla signaali ja jakamalla salauksen purku valmius vain valtuutetuille käyttäjille.
 
 DA-Group hyväksyttynä toimijana suunnittelee ja valmistaa vastaanotinlaitteita, joissa hyödynnetään PRS-paikka- ja aikatietosignaalia.

 

 

 

Kiinnostuitko -kuvake

Kiinnostuitko?

Lähetä meille viestiä sales@da-group.fi tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

Ota yhteyttä

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x