Uutiset

08 helmi 2021

Ministeri Skinnari vieraili DA-Groupissa


Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari teki yrityskäynnin teknologiakonserni DA-Groupissa Forssassa 8.2.2021. Forssan seudun vierailun tavoitteena on kuulostella alueella toimivien vientiyritysten tunnelmia ajankohtaisista asioista ja tavata alueellisia päättäjiä.  

Yrityskäynnillä mukana olivat ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, Tuomo Kauha ELY-keskuksesta, Marko Ylikorpi Business Finlandista ja Riikka Riihimäki Forssan Yrityskeskuksesta. Iltapäivän ohjelmaan sisältyvät tapaamiset ja keskustelut kaupungintalolla muutamien Forssan seudun vientiyritysten edustajien kanssa. 

Toimitusjohtaja Sami Kotiniemi (vas.) kertomassa ministeri Skinnarille kasvavan vientiyrityksen haasteista sekä toiveista, miten hallitustasolla suomalaisia yrityksiä voidaan auttaa kansainvälistymisessä.

Kotiniemi piti vierailua onnistuneena ja keskustelua suoran avoimena. Puolitoista tuntia kestäneen tapaamisen aikana Kotiniemi kertoi ministerille konkreettisia esimerkkejä ongelmista, joihin kasvava teknologiavientiyritys törmää päivittäin.

– Meillä tehdään paljon asioita etukenoon. Projektit ovat useiden vuosien mittaisia ja suuriakin investointiriskejä on tehtävä tulevaisuutta ajatellen. Puhutaan siis käytännössä käyttöpääoman riittävyydestä ja oikeanlaisista kasvua ja vientiä tukevista rahoitusinstrumenteista.

–  Meitä ei kiinnosta tukiaiset vaan oikeanlaiset vakuudet ja takaukset. Tällaiset rahoitustuotteet puuttuvat meidän kokoluokan yritykseltä, joka ei ole enää pieni, mutta ei vielä kokoluokituksessa suurikaan.


Lisätietoja:

Sami Kotiniemi
CEO
+358 29 0800 900
sami.kotiniemi (at) da-group.fi


 
 

 
 
 

Hae

 
 

SOME