Logo [DA-Group']
 
 

Ajankohtaista 

28.06.2019

DA-Group ostaa Creowave Filters Oy:n

Forssalainen teknologiakonserni DA-Group ostaa oululaisen Creowave Filters Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa konsernin osaamista ja tuotetarjontaa vaativien RF-suodattimien osalta. Yhdessä DA-Group ja Creowave Filters tähtäävät kansainvälisille vaativien RF-suodattimien markkinoille.

Forssalainen teknologiakonserni DA-Group ostaa oululaisen Creowave Filters Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa konsernin osaamista ja tuotetarjontaa vaativien RF-suodattimien osalta. Yhdessä DA-Group ja Creowave Filters tähtäävät kansainvälisille vaativien RF-suodattimien markkinoille. Kaupan jälkeen Creowave Filters jatkaa liiketoimintaansa DA-Groupin tytäryhtiönä omalla brändillään. Yrityksen johto ja henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

DA-Group tarjoaa elektroniikan sekä RF- ja mikroaaltoteknologian ratkaisuja teollisuusyrityksille sekä puolustus- ja avaruussovelluksiin. Creowave Filters suunnittelee ja valmistaa erittäin vaativan suorituskyvyn RF–suodattimia mm. matkapuhelinverkkojen tarpeisiin. Yhtiöt ovat tehneet jo aikaisemmin yhteistyötä elektroniikan valmistuksen osalta.                                                             

- Creowave Filtersin liiketoiminta on alkanut jo vuonna 2005 ja yritys on vuosien aikana vakuuttanut asiakkaat osaamisestaan sekä luonut sen avulla pitkäkestoisia asiakassuhteita, niin kansainvälisillä kuin kotimaisilla markkinoilla. Creowave Filtersin osaaminen ja tuotteet tuottavat välitöntä synergiahyötyä konserniin ja yhdessä meillä on mahdollisuus laajentua kansainvälisillä markkinoilla huomattavasti nopeammin, kertoo DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi.

- Myös toimipisteen saaminen Ouluun tuo DA-Groupille tärkeän strategisen jalansijan pohjoisessa kasvukeskittymässä, Kotiniemi jatkaa.

DA-Group oli tunnistanut Creowave Filtersin tuomat synergiaedut ja aloitti neuvottelut omistajien kanssa yrityksen liittämiseksi osaksi konsernia. Myyjinä ovat Creowave Filtersin emoyhtiö Creowave Oy ja toimitusjohtaja Esa Turunen. Creowave Oy:n toimitusjohtaja ja Creowave Filters Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koski näkee yrityskaupan luovan Creowave Filtersin kasvulle hyvät edellytykset. DA-Groupin vankka asema ja pitkäaikainen kokemus puolustus- ja avaruussektorin toimijana lisää Creowave Filtersin mahdollisuuksia hyödyntää DA-Groupin verkostoja tarjonnassaan puolustusteollisuuteen ja turvallisuuskriittiselle asiakaskunnalle.

- Olimme hyvin innostuneita, kun DA-Group ilmaisi kiinnostuksensa Creowave Filters Oy:n liiketoimintaan. Tämä kauppa muodostaa selkeän jatkumon Creowave Filtersin hyvin alkaneeseen tarinaan. Omaksi yhtiöksi 2013 erotettu suodatinliiketoiminta saa jatkoa osana DA-Groupin toimintaa. Uusi omistaja vahvistaa Creowave Filtersin mahdollisuuksia kasvattaa maailmanluokan osaamisen hyödyntämistä puolustusteollisuuden asiakkaille. Yhtiön liiketoiminta on kasvuvaiheessa ja uusi omistaja, joka on sitoutunut pitkällä aikavälillä kehittämään yhtiön liiketoimintaa, on tarpeen, kertoo Creowave Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Koski.

- Tämä kauppa antaa myös emoyhtiölle, Creowave Oy:lle, mahdollisuuden vauhdittaa oman liiketoimintansa kasvua. Creowave jatkaa nyt panostuksiaan strategiansa mukaisesti öljy- ja kaasusektoriin, Koski jatkaa.

- Suodatin-liiketoiminnassa radiotaajuudet kasvavat ja tietoliikenteen datan sekä rinnakkaisten järjestelmien määrän kasvaessa, myös operaattoreiden vaatimukset verkkojen hyväksyntätestausten osalta tulevat vaativimmiksi, kertoo Creowave Filtersin toimitusjohtaja Esa Turunen.

- Markkinoilla on hyvä kasvumahdollisuus ja olen innoissani sekä sitoutunut jatkamaan yrityksen kehittämistä pitkällä tähtäimellä osana DA-Groupia, Turunen jatkaa.

Kuvassa Creowave Filtersin RF-suodattimia.

Lisätietoa:

DA-Group, Sami Kotiniemi, toimitusjohtaja
puh. +358 29 0800 922, sami.kotiniemi@da-group.fi

Creowave Oy, Jyrki Koski, toimitusjohtaja
puh. +358 40 868 6301, jyrki.koski@creowave.com

Creowave Filters Oy, Esa Turunen, toimitusjohtaja
puh. +358 40 868 6308, esa.turunen@creowavefilters.com


DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka, simulaatiot sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli 100 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Turun seudulla.
www.da-group.fi

Creowave Oy suunnittelee ja valmistaa monitorointi ja mittausjärjestelmiä kansainväliselle öljy- ja kaasusektorille. Yhtiö toimittaa ratkaisunsa palvelumyyntinä, jossa yritys vastaa järjestelmien asennuksesta, ylläpidosta ja huollosta, toimittaen asiakkaalle ympärivuorokautisen seurannan tulokset operatiivisesta toiminnasta. Järjestelmän avulla asiakaskunta pystyy tehostamaan operatiivista toimintaansa ja ennakoimaan ja aikatauluttamaan huolto- ja ylläpitotoimenpiteet kentällä. Etämonitorointi parantaa merkittävästi asiakkaiden operatiivista toimintaa ja lisää tuotantoa samanaikaisesti pienentäen asiakkaiden operatiivisia kustannuksia. Vuonna 2004 perustettu yhtiö työllistää 15 henkilöä. Yhtiön päätoimipaikka on Oulussa, sen lisäksi yhtiöllä on tytäryhtiö Dohassa, Qatarissa.
www.creowave.com

Creowave Filters Oy suunnittelee ja valmistaa vaativia RF-suodattimia tietoliikenneasiakkaiden käyttöön. Yhtiön asiakkaina on pääasiassa mobiiliverkkojen tukiasemaliiketoiminnassa mukana olevia kansainvälisiä tietoliikenneyhtiöitä. Tuotteita käytetään Verification & Qualification -mittauksissa. Yhtiön liiketoiminta on kansainvälistä. Vuonna 2013 perustettu yhtiö työllistää Oulussa 9 henkilöä
www.creowavefilters.com

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x