Uutiset

03 heinä 2019

DA-Group toimittaa metrojuniin informaatio- ja CCTV-järjestelmät


DA-Group on tehnyt toimitussopimuksen järjestelmistä VR Kunnossapito Oy:n kanssa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) metrojunien peruskorjaukseen. Sopimuksen kohteena on HKL:n M100- ja M200 -metrojunien videovalvontajärjestelmän ja matkustajainformaatiojärjestelmän toimittaminen.

HKL peruskorjaa 100- ja 200-sarjan metrovaunut. VR-Yhtymä Oy, toteuttajana VR Kunnossapito, voitti HKL:n metrojunien peruskorjaushankkeen. Kohteena on yhteensä 102 metrojunavaunua. Peruskorjauksen tuotantovaihe alkaa vuoden 2019 loppupuolella ja viimeinen peruskorjattu metrojuna on liikenteessä 2023. Peruskorjauksen tavoitteena on kuljettajien työympäristön parantaminen sekä ilmeen nykyaikaistaminen.

- HKL:n metrojunien peruskorjauksen voitto on meille strategisesti erittäin tärkeä, sillä se on ensimmäinen tämän mittaluokan voitto avoimilla markkinoilla, VR Kunnossapito Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Soini sanoo. Haemme voimakkaasti kasvua myös muusta raidekalustosta ja kilpailutuksen voitto antaa meille tuoreena yhtiönä uskoa, että olemme valinneet oikean tien, ja että VR Kunnossapito Oy tulee myös jatkossa pärjäämään kilpailussa Suomessa ja lähialueilla.

Matkustajainformaatio- ja videovalvontajärjestelmien toimitus VR Kunnossapidolle sisältää mm. kuljettajan käyttöliittymän järjestelmiin, kuulutus- ja näyttölaitteet, sekä videovalvontajärjestelmän kamerat ja tallentimet.   

- Olemme innoissamme merkittävästä projektista ja yhteistyöstä VR:n ja loppuasiakkaan HKL:n kanssa. DA-Group on suunnitellut ja valmistanut aikaisemmin HKL:n raitiovaunuihin matkustajainformaatiojärjestelmiä. Tämä uusi projekti VR:n kanssa on hyvä jatkumo toimintamme kasvattamisessa ja vahvistamisessa raideliikennepuolella, sanoo DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi. Kauppa on tärkeä DA-Groupille, koska olemme aktiivisesti mukana suomalaisissa joukkoliikenteen kehittämishankkeissa omalla osaamisellamme. Tavoitteemme on kehittää matkustajainformaatiojärjestelmien liiketoimintaamme ja kasvaa merkittäväksi alan toimijaksi.  

Lisätietoa:

DA-Group, Sami Kotiniemi
CEO
puh. +358 29 0800 922, sami.kotiniemi@da-group.fi


DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka, simulaatiot sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli 100 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Turun seudulla. www.da-group.fi

 
 

 
 
 

Hae

 
 

SOME