Uutiset

29 huhti 2019

DA-Group ja Elbit Systems tarjoavat yhteistyössä ratkaisun GNSS-paikkatiedon häirinnän ongelmaan


Forssa, Suomi ja Haifa, Israel, 29.4.2019 – DA-Group ja Elbit Systems EW & SIGINT – Elisra ovat solmineet yhteistyösopimuksen häiriönsuojaratkaisusta globaaleihin satelliittipaikannusjärjestelmiin. DA-Group tulee valmistamaan ja markkinoimaan Elbit Systemsin Immune Satellite Navigation System (iSNS) –järjestelmää. iSNS on antennijärjestelmä, joka pyrkii poistamaan paikkatietosignaaleista häirintälähetteen.

Globaalista satelliittipaikannusjärjestelmästä käytetään lyhennettä GNSS (Global Navigation Satellite System) ja näitä ovat mm. GPS ja Galileo. GNSS-järjestelmän lähettämiä paikkatieto- ja aikasignaaleja voidaan häiritä tai väärentää. Satelliittinavigointiin kohdistuva häirintä (jamming, spoofing) tarkoittaa tahallista radiolähetystä, joka peittää navigaatiosatelliittien lähettämän signaalin.

”Elbit Systems on puolustussektorin markkinajohtajia ja olemme tyytyväisiä yhteistyöstä merkittävän toimijan kanssa”, DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi sanoo. ”Häiriösuojatuilla satelliittinavigaatiojärjestelmillä, kuten iSNS-järjestelmällä, on käyttöä GNSS-häirinnän aiheuttamien uhkien lisääntyessä. Suomen lähiympäristössä on viime aikoina havaittu GNSS-häirintää. Uutisissa on kerrottu mm. siviili-ilmailussa Pohjois-Norjassa GNSS-paikannusjärjestelmän häirinnästä ja toiminnanestosta, joka vaikutti myös Suomessa. iSNS-järjestelmän suorituskyky tarjoaa tehokkaan ratkaisun näihin lisääntyviin ongelmatilanteisiin”, Kotiniemi jatkaa.

Elbit Systemsin johtaja Edgar Maimon kommentoi Euroopan olevan heille tärkeä markkina-alue. ”DA-Group on tunnettu teknologiakonserni, ja olemme ylpeitä yhteistyöstä DA-Groupin kanssa tarjotaksemme järeän ja tosi toimissa käytetyn häiriösuojalaitteen kasvavaan kysyntään”, Maimon lisää.

iSNS tuottaa GNSS-paikannukseen tehokkaan häiriön suodatuksen, tai immuniteetin, laajalla alueella monille satelliittikanaville selviten useista samanaikaisista häirintälähetteistä rinnakkaisilla taajuuksilla. iSNS-järjestelmä on yhteensopiva kaikkien GPS-järjestelmien kanssa. Modulaarinen ja kustomoitava iSNS-järjestelmä on suunniteltu puolustus- ja siviilikäyttöön maa-, meri- ja ilmasovelluksissa. Järjestelmän pieni koko mahdollistaa käytön kompakteissa alustoissa ja laite voidaan myös asentaa lisävarusteena olemassa olevaan kalustoon. 

”Teknologiakonserni DA-Groupin tärkeä liiketoiminta-alue on puolustus- ja turvallisuussektori, ja jatkuvasti etsimmekin alan huippuratkaisuja asiakkaillemme kotimaassa ja ulkomailla”, Kristian Tornivaara, DA-Groupin puolustussektorin liiketoiminnan kehitysjohtaja lisää.

Lisätietoja:

DA-Group
Kristian Tornivaara
Chief Business Development Officer, Defence
Tel:  +358 500 515 007
kristian.tornivaara@da-group.fi

Elbit Systems
David Vaaknin
VP, Head of Corporate Communications
Tel:  +972 77 294 6691
Cell: +972 52 800 0403
david.vaaknin@elbitsystems.com

DA-Group

DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka, simulaatiot sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli 100 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Kaarinassa. www.da-group.fi

Elbit Systems

Elbit Systems Ltd. is an international high technology company engaged in a wide range of defence, homeland security and commercial programs throughout the world. The Company, which includes Elbit Systems and its subsidiaries, operates in the areas of aerospace, land, and naval systems, command, control, communications, computers, intelligence surveillance and reconnaissance ("C4ISR"), unmanned aircraft systems, advanced electro-optics, electro-optic space systems, EW suites, signal intelligence systems, data links and communications systems, radios and cyber-based systems and munitions. The Company also focuses on the upgrading of existing platforms, developing new technologies for defence, homeland security and commercial applications and providing a range of support services, including training and simulation systems.

For additional information, visit: www.elbitsystems.com, follow us on Twitter or visit our official Youtube Channel.


Elbit Systems Ltd., its logo, brand, product, service, and process names appearing in this Press Release are the trademarks or service marks of Elbit Systems Ltd. or its affiliated companies.  All other brand, product, service, and process names appearing are the trademarks of their respective holders.  Reference to or use of a product, service, or process other than those of Elbit Systems Ltd. does not imply recommendation, approval, affiliation, or sponsorship of that product, service, or process by Elbit Systems Ltd. Nothing contained herein shall be construed as conferring by implication, estoppel, or otherwise any license or right under any patent, copyright, trademark, or other intellectual property right of Elbit Systems Ltd. or any third party, except as expressly granted herein.

 
 

 
 
 

Hae

 
 

SOME