Uutiset

30 tammi 2019

Osakeyhtiö Surma on valittu Chilen laivaston Antartica 1 –polaarijäänmurtajaprojektin EMI/EMC -toimittajaksi


Teknologiakonserni DA-Groupin tytäryhtiö Surma on allekirjoittanut sopimuksen ASMAR-telakan kanssa Chilen Antartica 1 –jäämurtajan sähkömagneettisen yhteensopivuuden suunnittelusta ja hallinnasta.

Surman toimitusjohtaja Kristian Tornivaara kertoo, että laivojen nykyaikaiset langattomat sensorit ja kommunikointijärjestelmät vaikuttavat merkittävästi niiden sähkömagneettisen yhteensopivuuden (EMC) hallintaan. Sähkömagneettisten häiriöiden hallinta ja eri järjestelmien sähkömagneettisen yhteensopivuuden varmistaminen ovat kriittisiä tekijöitä jäänmurtajalla tehtävän tutkimustyön tehokkuuden parantamiseksi. ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme osaksi Antartica 1 –tiimiä. Chilen uusi jäänmurtaja tulee olemaan yksi edistyneimmistä antarktisen alueen tutkimustoimintaan rakennetuista aluksista”, hehkuttaa Tornivaara.

Kuva: Antartica 1 -havainnekuva © ASMAR Shipyard

Surma avustaa ASMAR-telakkaa useamman vuoden kestävän projektin ajan ja tulee johtamaan telakan EMC/EMI -työryhmän toimintaa. Surman asiantuntijapalvelujohtaja Martti Helamaa ja Surman EMC-tiimi ovat innoissaan saadessaan osallistua tähän merkittävään projektiin, joka tulee viemään eteenpäin meri- ja ilmastotutkimusta Etelämantereen alueella.

Suomen suurlähettiläs tapasi Talcahuanon telakan johtoa

Suomen uusi Chilen suurlähettiläs Eija Rotinen vieraili ASMAR:n telakalla Talcahuanossa lokakuussa 2018. Suurlähettiläs Rotinen haluaa edistää laivanrakennusteollisuuden yhteistyötä Suomen ja Chilen välillä.

Vierailullaan suurlähettiläs Rotinen kommentoi Talcahuanon telakan johtaja Kauerille, että yhteistyö on merkittävä niin Suomelle kuin ASMAR:n telakalle. Yhteistyö kohottaa myös Chilen asemaa merenkulun ja laivanrakennuksen merkittävänä toimijana. Rotinen oli hyvin vaikuttunut Talcahuanon telakan panostuksista tuotantotekniikkaan ja henkilöstöresurssien kehittämiseen.

Kuva: Suomen Chilen suurlähettiläs Eija Rotinen (kolmas vasemmalta) tapaamassa Antartica 1 –projektin edustajia ASMAR-telakalla Talcahuanossa.

Suomalaisilla vahvaa jäämurtajaosaamista

Suomella on pitkä historia jäämurtajien suunnittelussa ja rakentamisessa. Laivateollisuus loistaa myös loistoristeilijöiden toimituksien lisäksi satamien sekä alusten automaation ja digitalisoinnin hyödyntämisessä.

Surma on osa DA-Groupia

DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli 100 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Kaarinassa. www.da-group.fi 

Surma on laivojen kokonaisvaltaiseen taistelunkestävyyteen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa palveluita, järjestelmiä ja ohjelmistotyökaluja kansainvälisesti merivoimille, telakoille ja muille alan toimijoille. Tarjontamme kattaa heräte- ja haavoittuvuusanalyysit, sähkömagneettisen ympäristön hallinnan sekä monenlaisen suunnittelun tuen, tutkimuksen ja kehityksen. Toimitamme myös kokonaisia järjestelmiä, kuten magneettisuojalaitteita ja lastauslaskimia merivoimien käyttöön. Vuonna 2007 perustettu yritys työllistää 15 ammattilaista. www.surma.ltd

Lisätietoja:

Martti Helamaa
Asiantuntijapalvelujohtaja, Surma Ltd.
martti.helamaa@surma.ltd, Tel. +358 50 357 3658

Taustatietoja:

ASMAR Shipyard: https://www.asmar.cl/en/

ja ASMAR:n uutinen: https://www.asmar.cl/en/archivos/3658

Antartica 1 -projekti: https://en.wikipedia.org/wiki/Antartica_1

 
 

 
 
 

Hae

 
 

SOME