Logo [DA-Group']
 
 

Ajankohtaista 

01.02.2023

Meriliitto ja Miinanraivaajakilta vierailulla DA-Groupissa 27.1.2023

Näiden kahden ryhmän vierailulla DA-Groupin isännät saivat vastata hyviin ja tiukkoihinkin kysymyksiin. Meriliitto vieraili aamupäivästä alkaen Forssan Kassimäessä ja aikaa käytettiin huolelliseen tutustumiseen DA-Groupin toimintaan ja Vedenalaisen sodankäynnin näyttelyyn. Miinanraivaajakilta saapui perjantai-iltapäivästä ja he tutustuivat aktiivisesti DA-Group:iin ja näyttelyyn iltaan asti.

 MERILIITTO

Meriliitto ry. järjesti jäsenilleen koko päivän tutustumismatkan Forssaan, jossa kohteena olivat muun muassa DA-Group ja Vedenalaisen sodankäynnin näyttely (VASO -näyttely). Meriliiton kiinnostuksen kohteena olivat etenkin vedenalaiseen puolustukseen liittyvät ratkaisut ja teknologia. 

Suomi on saari

Meriliiton sivuilla todetaan, että "Vanhan sanonnan mukaan Suomi on saari”. Tämä pitää paikkansa, sillä Suomen ulkomaankaupasta tänäkin päivänä noin 80 prosenttia kulkee meritse. Suomen rannikoilla ja merillä on jo ammoisista ajoista lähtien harjoitettu merenkulkua. Sitä todistavat muun muassa lukuisat rannikoilta löytyneet muinaiset hylyt.

Meriliiton kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena valtakunnan alue. Sääntöjensä mukaan ”liiton tarkoituksena on jäsentensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä työskennellä Suomen merellisen kulttuurin hyväksi sekä herättää ja ylläpitää harrastusta mereen liittyvien toimintojen edistämiseksi”. Meriliiton jäsenkunta muodostuu laajasti merenkulun, satamien, merenkulun palveluiden, laivanrakennuksen ja meripuolustuksen edustajista sekä muista alan harrastajista.
MIINANRAIVAAJAKILTA

Miinanraivaajakilta vietti aikaa DA-Groupissa perjantaina ja tutki tarkasti vedenalaisen sodankäynnin näyttelyn tarjoomaa. 

Miinanraivaajakilta ry on valtakunnallinen, vuonna 1994 perustettu yhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Turku. Yhdistyksen tehtävänä on mm. toimia jäsentensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä miinanraivaajaperinteitä vaalien ja kohottaa sekä ylläpitää maanpuolustustahtoa ja -tietoutta. Se myös palkitsee ja muistaa miinanraivauksen parissa ansioituneita. 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x