Uutiset

19 loka 2018

DA-Group ja Surma yhdistävät voimansa - tähtäimessä meripuolustusalan kansainväliset markkinat


Forssalainen teknologiakonserni DA-Group ostaa helsinkiläisen Surma Ltd:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa konsernin mahdollisuuksia osallistua merkittäviin kotimaisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin merivoimille, telakoille sekä muille alan toimijoille. Kaupan jälkeen Surma jatkaa liiketoimintaansa tytäryhtiönä omalla brändillään. Yrityksen johto ja henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

DA-Group tarjoaa vedenalaistoiminnan ratkaisuja puolustussektorille. Surma on laivojen kokonaisvaltaiseen taistelunkestävyyteen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio. Surma on tunnettu ja arvostettu toimija laajalti maailmalla ja Suomessa erikoisalansa selvä johtaja.

Yhdessä DA-Group ja Surma tähtäävät vahvempaan markkina-asemaan laivastoteknologiapalveluiden tarjoajana. Selvänä keihäänkärkenä on modernien vedenalaisen puolustusteknologian ratkaisujen kehittäminen ja tarjoaminen vastaamaan meripuolustuksen nopeasti kehittyviä teknologisia haasteita. Asiakkaat hyötyvät laajemman osaamisen myötä syntyvistä innovatiivisista ratkaisuista. Lisäksi toimintamme jatkuvuudenhallinta tulee olemaan kasvavan tuotevalikoiman ja asiakaskunnan ansiosta paremmalla tasolla.

DA-Group -konsernin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo, että yhtiöt ovat tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä vaativissa kansainvälisissä projekteissa.
- Yrityskauppa on yksi luonnollinen askel, joka vahvistaa merkittävästi jo ennestään kattavaa tarjontaa ja osaamista puolustussektorin toimijoiden tarpeisiin. Haluamme yhdistää kahden huippuluokan toimijan osaamisen tarjotaksemme kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille kokonaisvaltaisia meripuolustusalan ratkaisuja. Kaupan myötä DA-Group saa myös luontevasti toimipisteen aivan Helsingin keskustaan.

Surman toimitusjohtaja Kristian Tornivaara on innoissaan alkavasta yhteistyöstä.
- DA-Group on suomalainen kasvava ja kansainvälistä kasvua hakeva puolustusteollisuusyritys, jonka teknologiastrategia tukee vahvasti Surman kehitystä. Surmasta DA-Group saa hyvän lisän osaamiseensa erityisesti kansainvälisesti merivoimia palvelevissa ratkaisuissa ja vedenalaisessa teknologiassa. Surman verkosto ja kansainvälinen toimialaosaaminen lisäävät yhteistä kykyä kehittää molempien liiketoimintaa. DA-Group vahvistaa Surman menestymisen kannalta tärkeitä resursseja ja olemme varmoja, että tässä järjestelyssä osiensa summa tulee olemaan paljon enemmän kuin mitä yhtiöt olisivat vain pelkkää yhteistyötä tiivistämällä saavuttaneet. Kaikki siis voittavat, myös asiakkaamme.

Kristian Tornivaara ja Sami Kotiniemi

Lisätietoa:

DA-Group, Sami Kotiniemi, toimitusjohtaja
puh. +358 29 0800 922, sami.kotiniemi@da-group.fi

Surma, Kristian Tornivaara, toimitusjohtaja
puh. +358 500 515 007, kristian.tornivaara@surma.ltd


DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli 100 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Tampereella ja Kaarinassa. www.da-group.fi

Surma on laivojen kokonaisvaltaiseen taistelunkestävyyteen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa taistelunkestävyydenhallintapalveluita, järjestelmiä ja ohjelmistotyökaluja sekä koulutusta kansainvälisesti merivoimille, telakoille ja muille alan toimittajille. Tarjontamme kattaa heräte- ja haavoittuvuusanalyysit, elektromagneettisen ympäristön hallinnan sekä monenlaisen suunnittelun tuen, tutkimuksen ja kehityksen. Toimitamme myös kokonaisia järjestelmiä, kuten magneettisuojalaitteita ja lastauslaskimia merivoimien käyttöön. Vuonna 2007 perustettu yritys työllistää 15 ammattilaista. www.surma.ltd


 
 

 
 
 

Hae

 
 

SOME