Uutiset

16 helmi 2018

DA-Group osti tarkkuusmekaniikan valmistajan HeViMet Oy:n


Teknologiakonserni DA-Group on ostanut HeViMet Oy:n koko osakekannan. HeViMet suunnittelee ja valmistaa huippuluokan ruiskupuristusmuotteja muoviteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi yritys palvelee asiakkaita tarkkuusmekaniikkaosissa erikoiskoneistuksin, lankasahauksin sekä kipinätyöstöin. HeViMet on jo muuttanut tuotantonsa Forssaan DA-Groupin päätoimipaikkaan ja jatkaa toimintaansa omalla nimellään myös yrityskaupan jälkeen.

HeViMet palvelee globaalisti toimivia suomalaisia yrityksiä, joiden tuotteita tai niiden osia valmistetaan muovista. Yhteistä DA-Groupin ja HeViMetin mekaniikkavalmistuksessa on erittäin vaativat työstötarkkuus- sekä laatuvaatimukset. Hyvin suunnitellut sekä laadukkaat ruiskupuristusmuotit ovat kriittinen osa monen valmistavan yrityksen tehokasta tuotantoa.

DA-Group -konsernin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo, että yrityskauppa on yksi askel, joka vahvistaa merkittävästi DA-Groupin Forssaan perustettua huippuluokan tarkkuusmekaniikan valmistuskeskittymää.

- Yrityskauppa oli looginen lopputulos, joka perustui molempien tahtotilaan palvella asiakkaitaan kokonaisvaltaisemmin. DA-Group on toimittanut jo yli vuosikymmenen ajan tarkkuusmekaniikkaa vaativia järjestelmiä sekä instrumentteja mm. radio- ja mikroaaltoteknologiaa sisältäviin sovelluksiin avaruus- ja puolustusteollisuudelle.

Yrityskaupan myötä DA-Group tulee investoimaan HeViMetin konekantaan modernilla ja automatisoidulla 5-akselisella työstökeskuksella. Tämä investointi tulee palvelemaan HeViMetin asiakkaiden lisäksi koko DA-Groupin mekaniikkavalmistusta ja mahdollistamaan tarkkuudeltaan entistäkin vaativimpien osien laadukkaan valmistuksen. Automatisoinnin ansiosta investointi tarjoaa konsernille korkealuokkaisen laatutason lisäksi merkittävästi nykyistä suuremman tuotantokapasiteetin.

HeViMetin toimitusjohtaja Vili Heiskanen taustoittaa, että HeViMet on valmistanut muotteja lasten muovimukeista ja LED-linsseistä vaativiin puolustussektorin laitteiden tarpeisiin. HeViMetin ammattilaiset ovat suunnitelleet sekä valmistaneet muotteja myös useisiin hyvin arkisiin esineisiin kuten puutarhatyökaluihin. Vuonna 2015 perustetun yrityksen henkilöstöllä on vuosikymmenien osaaminen sekä kokemus työvälineiden valmistamisesta.

- Monet suomalaiset yritykset ovat joutuneet tilaamaan ulkomailta huipputarkkuutta vaativia muotteja sekä palveluita. HeViMetin tavoitteena on nyt tarjota tähän tarpeeseen aidosti kotimainen sekä erittäin laadukas vaihtoehto.

Lisätietoa:

DA-Group, Sami Kotiniemi, toimitusjohtaja, puh. 029 0800 922, sami.kotiniemi@da-group.fi
HeViMet Oy, Vili Heiskanen, toimitusjohtaja, puh. 040 828 8997, vili.heiskanen@hevimet.fi

HeViMetin toimitusjohtaja Vili Heiskanen (vas.) ja DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi mekaniikkavalmistuksen tuotantohallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja asiakkaiden sovelluksiin suorituskyvyn ja liiketoiminnan edistämiseksi. Palvelemme teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. Erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat. Hallitsemme tuotteet tuotekehityksestä ja testauksesta valmistukseen ja elinkaaripalveluihin. Konserni työllistää lähes 100 henkilöä. www.da-group.fi 

HeViMet suunnittelee ja valmistaa laadukkaita ruiskupuristusmuotteja valmistavan teollisuuden tarpeisiin. Lisäksi palvelemme asiakkaita tarkkuusmekaniikkaosissa erikoiskoneistuksin, lankasahauksin sekä kipinätyöstöin. Monipuolinen konekantamme mahdollistaa haastavien tuotteiden valmistamisen. Hallitsemme koko muovituotteen valmistuskaaren. Olemme mukana tuotekehityksestä asiakkaan ideasta aina viimeistellyn tuotteen valmistamiseen asti. www.hevimet.fi

 
 

 
 
 

Hae

 
 

SOME