Logo [DA-Group']
 
 

Ajankohtaista 

13.11.2021

3D-sirontatutkan lähettimiä lähdössä tutka-asemalle Ruotsiin

DA-Groupin sarjatuotannosta on valmistunut ensimmäinen toimituserä lähetinyksikköjä (Sub-Array Transmitter) EISCAT:in 3D-tutka-asemiin. Lähetinjärjestelmän ensimmäisen vaiheen huippu lähetysteho on suunniteltu olemaan 5 MW, johon ollaan pääsemässä jo ensivuoden lisätilauksilla. Tutkajärjestelmä tulee käsittämään 20 000 antennia sijoitettuna kolmelle eri tutka-asemalle.
 
EISCAT on käyttänyt optiota jatkotilauksiin ja DA-Group tulee valmistamaan näitä merkittäviä toimituksia ensi vuoden aikana. Aikaisemmin DA-Group on jo toimittanut vastaanotinyksikköjä (First Stage Receiver Unit).
 
Mittavan 3D-tutkahankkeen lähetin- ja vastaanotinosuus on suunniteltu, testattu ja valmistettu alusta loppuun DA Groupissa. Valmistus pitää sisällään piirikorttien lisäksi mekaniikan, johdotuksen, kokoonpanon ja testauksen. Moduulit sijoitetaan kontteihin, jotka yhdessä muodostavat jalkapallokentän kokoisen alan.
 
EISCAT 3D:stä tulee maailman edistyksellisin sirontatutka, joka yhdessä nykyisten Norjassa ja Huippuvuorilla sijaitsevien EISCAT-tutkien kanssa toimii ikkunana arktisen alueen yläilmakehään ja lähiavaruuteen. Toteutuksessa käytetään uusinta digitaalista ja analogista tekniikkaa, jotka mahdollistavat useiden erilaisten mittaustekniikoiden käyttämisen tieteellisessä tutkimuksessa. EISCAT 3D tulee olemaan erittäin joustava nykyisiin ionosfääritutkiin verrattuna.
 
DA-Group toimittaa avaruustilannekuvan muodostamiseen käytettävää teknologiaa, kuten tutkajärjestelmiä. Tilannetietoisuutta voi muodostaa aktiivisesti tutkien avulla tai passiivisesti sähkömagneettista spektriä seuraamalla. Meillä on kyky tuottaa tilannekuvaa molemmilla menetelmillä. Esimerkkinä tutkalla tuotetusta tilannekuvan muodostamisesta on EISCAT 3D-tutka-asemat.

Lue lisää EISCAT3D-hankkeesta: https://eiscat.se


 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x