Logo [DA-Group']
 
 

Ajankohtaista


 

17.06.2021

Arctic Weather Satellite ja Copernicus Imaging Microwave Radiometer -projektit

DA-Group on valittu toimittamaan Arctic Weather Satelliittiin (AWS) instrumentin 54 GHz ja 325 GHz Back-endit ja paikallisoskillaattorit. ESA:n AWS-ohjelman tehtävä on tuottaa jatkuvaa dataa Maasta parannettuun ajantasaiseen säätiedon käsittelyyn ja numeraaliseen sääennusteisiin. OHB Sweden on satelliitin päätoimittaja ja Omnisys Sweden on mittauslaitteiston toimittaja. Satelliitin mittauslaitteisto on 19 kanavainen skannaava mikroaaltoradiometri. Radiometri tuottaa korkearesoluutioista kosteus- ja lämpötilatietoa ilmakehästä kaikissa sääolosuhteissa. DA-Group toimittaa radiometriin 54 GHz ja 325 GHz back-end ja instrumentin paikallisoskillaattorit. 

Arctic Weather Satellite hankkeessa toimitetaan yksi prototyyppisatelliitti mutta tavoitteena on saavuttaa satelliittikonstellaatio, joka käsittää 16 vastaavaa satelliittia. Hankkeen tarkoituksena on osoittaa New Space toiminnan kyvyt hinnan ja toimitusaikojen muodossa. DA-Group on ensimmäistä kertaa mukana ESA:n rahoittamassa piensatelliitti hankkeessa ja on valmis tarttumaan haasteeseen. Tulevan konstellaation toteutus avaa uuden tyyppisen liiketoimintamahdollisuuden DA-Groupille avaruusliiketoiminta sektorilla.
 


INSTRUMENTIN RADIOMETRIN KALIBRAATTORIT

DA-Group on yksi merkittävistä suomalaisista toimijoista EU:n rahoittamassa Copernicus Imaging Microwave Radiometer (CIMR) -hankkeessa.  CIMR-projektissa leveän kartiokeilauksen omaava monitaajuinen mikroaaltoradiometri tarjoaa tietoa merenpinnan lämpötilasta sekä merijään määrästä ja pintaveden suolapitoisuudesta. CIMR tarjoaa korkealaatuista jatkuvaa dataa Eurooppalaisille yrityksille ja yhteisöille.

DA-Group toimittaa instrumentin L- ja C-taajuusalueen radiometrin kalibraattorit. Kalibraattoreilla luodaan radiometrin kalibrointiin tarvittava fyysinen lämpötila sähköisesti. Tällä järjestelyllä korvataan hankalasti käytettävä nestemäinen typpi hankkeessa. Tämä tulee olemaan ainutlaatuinen projekti, sillä ensimmäistä kertaa historiassa avaruuteen lähtee tämänkaltainen kalibrointilaite. Lisäksi DA-Group toimittaa L-taajuusalueen radiometrin vastaanottimen. Laitteistojen toimittaminen mahdollistaa CIMR hankkeen korkealaatuisen mittausdatan käyttäjille. 


Seuraa meitä myös LinkedIn-kanavalla: DA Defence and Aerospace

More information:

Nestori Fabritius
Business Line Manager,
Space & Industy
+358 29 0800 923

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x