Logo [DA-Group']
 
 

Ajankohtaista 

16.06.2011

Toiminnallista turvallisuutta prosesseihin, koneisiin ja laitteisiin

Kaksi suomalaista teknologiaosaajaa DA-Design Oy ja Space Systems Finland Oy ovat solmineet osaamisverkottuman ja yhteistyösopimuksen turvallisuuskriittisten sovellusten, ratkaisujen ja järjestelmien sekä asiantuntemuksen tarjoamiseksi teknologiateollisuudelle, kone- ja laitevalmistajille sekä viranomaistahoille.

SIL (Safety Integrity Level) eli turvallisuuden eheystasot on määritelty standardissa EN IEC 61508. Yrityksillä on yhdessä mahdollisuus tarjota kattavia ja vaativia kokonaisratkaisuja kaikille SIL turvallisuustasoille 1-4.

Turvallisuuskriittiset ratkaisut valtaavat alaa koneiden ja laitteiden toiminnallisen turvallisuuden takaamiseksi ja tapaturmien välttämiseksi. Ohjaavana voimana on mm. EU:n konedirektiivin turvallisuussuunnittelu eli riskien arviointi ja riskin pienentämisvaatimus sekä turvallisuuteen liittyvä joukko standardeja. Toiminnallisesta turvallisuudesta puhutaan, kun turvallisuus on riippuvainen sähköisen, elektronisen tai ohjelmoitavan elektronisen  järjestelmän oikeasta toiminnasta. Tyypillisesti tällaisia ovat sähkö-, automaatio- ja ohjausjärjestelmät.

DA-Design on Jokioisilla ja Tampereella toimiva elektronisten ja turvallisuuskriittisten mittaus-, automaatio- sekä ohjausjärjestelmien, laitteiden ja komponenttien toteuttaja. Toteutukset voivat koostua sulautetusta algoritmeista, ohjelmistosta, elektroniikasta, RF- ja mikroaaltokomponenteista sekä niihin liittyvästä tarkkuusmekaniikasta.

Space Systems Finland on Espoossa sijaitseva korkean käytettävyyden ohjelmistojen kehittämiseen ja laadunhallintaan sekä kelpoistukseen erikoistunut yritys.

Osaamisverkottuma tarjoaa eri toimialueiden asiakkailleen laadukasta ja osaamiseen perustuvaa tehokasta turvallisuuskriittisen sovellusten suunnittelua. Parteroitumisen kautta voimme varmistaa turvallisuuskriittisiltä ratkaisuilta ja järjestelmiltä vaadittavan hyväksynnän saavuttamisen.

Lisätietoja asiasta antaa:

DA-Design Oy, Toimitusjohtaja Sami Kotiniemi
sami.kotiniemi@da-design.fi
 +358 29 0800 922

Space Systems Finland Oy, Toimitusjohtaja Veera Sylvius
veera.sylvius@ssf.fi +358 400 658 589

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x